Forliksklage
En forliksklage må sendes i saker hvor mottaker av faktura ikke er enig med kravet. Forliksrådet kan brukes i en rekke sivile tvister, men vi skal her skrive om pengekrev og hvordan man sender en forliksklage når man har et pengekrav.
I de fleste tilfeller er det hensiktmessig at partene kommer til enighet gjennom egne forhandlinger, men i mange tilfeller klarer ikke partene å komme til en enighet. Saken må da sendes til forliksrådet for å få en objektiv vurdering og dom på saken.
Det er mange bedrifter og privatpersoner som opplever å få innsigelser på krav de har sendt. Dette kan være salg av en vare, hånderksoppgaver, reparasjoner eller lån av penger som ikke blir tilbakebetalt.
De vanligste grunnene til at en sak skal sendes til forliksrådet er:
- Kunden er uenig med summen på fakturaen som er tilsendt
- Det er feil på varen eller arbeidet som er utført
- Kunden er uenig med kravet
- Leietaker vil ha fratrekk for leie
Hvem må sende kravet til forliksrådet?
Det er firmaet eller personen som krever inn penger som må sendes dokumetnene til forliksrådet. Det må da utarbeides dokumenter for forliksklage som sendes til forliksrådet der skyldner bor. Ved inngåelse av avtale kan man også avtale at det ved tvist skal vernetinget til kreditor brukes.
Hvor mye koster en forliksklage?
Å sende en forliksklage koster 1,15 ganger rettsgebyret. Rettsgebyret settes hvert år av stortinget og er i 2023 på 1243,-
Debet hjelper deg med forliksklagen2>
I Debet har vi lang erfaring med å utforme forliksklager, og er behjelpelige med å lage din forliksklage. Ta kontakt på post@debet.no eller på telefon 90501080.